Hrachový protein

Bílkoviny jsou základním stavebním prvkem každého lidského těla. Ke správnému růstu a vývoji je potřebují kosti, šlachy, svaly, vazy i kůže a jsou potřeba také k celkové regeneraci organismu. Tvé tělo se bez nich zkrátka neobejde. Doplnit je můžeš nejen správnou stravou, ale také třeba hrachovým proteinem, který tě navíc na dlouhou dobu zasytí.

Jedná se o jednosložkový protein, který je nejčastěji srovnávaný s proteinem syrovátkovým na rozdíl od něj je však rostlinného původu a přirozeně bezlepkový. To z něj dělá skvělou volbu pro všechny, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy nebo lepku, ale také pro lidi, kteří volí vegetariánskou nebo veganskou formu stravování.

Přitom obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Vysoký podíl aminokyseliny arginin podporuje správné prokrvení svalů a orgánů, nárůst svalové hmoty a zároveň rychlejší spalování podkožního tuku. Proto díky němu dosáhneš super postavy. Tím ale výčet pozitivních vlivů, které arginin na tvé tělo má, nekončí. Posiluje imunitu, reguluje krevní tlak a snižuje riziko aterosklerózy (koronatění tepen).

Hrachový protein se ovšem pyšní i vysokým podílem aminokyseliny lysin, díky které se rychleji zotavíš ze zranění nebo operace, a aminokyseliny glutamin. Ta detoxikuje játra a pomáhá od únavy a psychické zátěže ve stresových situacích. Velký obsah vitamínu K se postará o správné srážení krve a rychlejší hojení modřin. Vitamín E zase ochrání tvé buňky před škodlivými látkami a volnými radikály.

Vychutnat si ho můžeš jako přísadu do kaší a smoothies, jsou z něj výborné proteinové lívance a palačinky. Hodí se také k zahuštění omáček, kterým zlepší výživovou hodnotu.