Kokosový cukr

Sladký poklad s karamelovou chutí z Indonésie: to je kokosový cukr! Skvěle chutná a navíc obsahuje hodně živin, vitamínů, minerálů, aminokyselin a antioxidantů. Není divu, že je naší první volbou, když si potřebujeme osladit život.

Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, jehož vařením se odpaří voda, vznikne karamel a z něj drobné hnědé krystalky. V Asii patří mezi oblíbená sladidla již stovky let, své místo na výsluní si ale získává i u nás.

Pyšní se mnoha výhodami oproti jiným sladidlům, a to hlavně nízkým glykemickým indexem (hodnota 35). Tím se řadí mezi sladidla s velmi nízkou reakcí inzulinu, takže tvé tělo získá a využije glukózu lépe a nezatíží tvůj organismus velkými výkyvy glykémie (hladiny cukru v krvi). Proto je vhodný nejen pro jedince trpící mírným diabetem, ale i při redukční dietě.

Kokosový cukr navíc obsahuje fytonutrienty (polyfenoly, flavonoidy a anthokyanidiny), které pomáhají snižovat nejen hladinu cukru v krvi, ale také cholesterol a riziko vzniku zánětu.

Tvé tělo ale potěší nejen glykemický index, ale i velké množstvím minerálů (hlavně zinek, železo, vápník, hořčík a draslík) a vitamínů (především vitamíny skupiny B). Obsahuje také 14 aminokyselin a antioxidanty, které hrají důležitou roli v prevenci rakoviny. Příznivě bude působit i na tvá střeva a celý trávicí trakt, protože obsahuje nerozpustnou vlákninu inulín, která funguje jako probiotikum.

Oslaď si život s naším kokosovým cukrem a dodej svému tělu potřebné živiny a minerály.